Intressant fakta om underkläder

Visste du att underkläder är ett av de viktigaste plaggen du bär? De spelar en stor roll för din allmänna komfort och hygien. Här är några fakta om underkläder som du kanske inte visste:

Underkläder ska bäras varje dag.

Underkläderna hjälper till att hålla huden ren och fri från bakterier. De hjälper också till att hålla dina privata områden torra och bekväma. Om du bär underkläder varje dag hjälper du till att hålla dig frisk och snygg.

Underkläder bör bytas ut regelbundet.

Underkläder bör bytas ut var sjätte månad till ett år, beroende på hur ofta de bärs och hur väl de tas om hand. Gamla, slitna underkläder kan innehålla bakterier som kan orsaka irritation eller infektion.

Män bör bära boxershorts i stället för trosor.

Boxershorts gör att luften kan cirkulera runt könsorganen, vilket håller dem torrare och svalare än tighta underkläder. Det finns inga medicinska bevis för att kalsonger orsakar fertilitetsproblem hos män.

Kvinnor bör välja bomullstrosor framför syntetiska material

Vissa tyger som nylon fångar upp fukt mot huden och gör det svårt för kroppen att upprätthålla sin naturliga fuktighet (för att undvika utslag). Bomull absorberar fukt bort från huden utan att kännas fuktig, vilket gör att du kan känna dig bekväm hela dagen.

Du kanske bär dina underkläder på fel sätt!

Du kanske inte bär dina underkläder på rätt sätt om de åker uppåt, glider neråt eller vrider sig runt. Om du bär dina underkläder på rätt sätt kan de sitta på plats och kännas bekväma.

Din midjestorlek kan påverka hur du bär dina underkläder!

Om du har en stor midja bör du köpa breda elastiska band för maximal komfort och stöd, samt en tight passform för att förhindra att de glider ner. Om du har en liten midja väljer du lågmälda trosor för att undvika att de skär in i underlivet.

Long Johns eller långkalsonger

Long Johns, termiska underkläder, skapades av en man vid namn John D. Holmes . Han uppfann dem för gruvarbetare under guldrushen i Colorado 1868. Det var dock inte förrän 1918 som de blev populära bland allmänheten och bytte namn till ”Long Johns”.

Det finns fyra olika typer av trosor!

Brasilianska trosor, French Cut, pojkshorts och trosor är bara några av de olika typerna av underkläder som finns tillgängliga. Olika skärningar kan ge olika nivåer av stöd och komfort beroende på din kroppsform och personliga preferenser.

Underkläder betraktas vanligtvis som en accessoar!

Många människor glömmer bort detta när de gör upp sina översta knappar eller drar upp dragkedjan till jackan innan de går hemifrån, så lägg märke till detta när du klär på dig på morgonen.

Du ska inte tvätta dina underkläder tillsammans med dina strumpor!

Om du gör det kan de båda bli skadade och tappa formen. Tvätta varje artikel för sig själv för att de ska se nya ut längre.

Så mycket spenderar vi på underkläder

En genomsnittlig person kommer att spendera 1 500 pund på underkläder under sin livstid! Så se till att du spenderar dina pengar på rätt stilar och material som bäst passar dina behov.

Det populäraste underklädesmärket

Victoria’s Secret är det mest populära underklädesmärket i världen! Med över 1 000 butiker över hela världen är det ingen överraskning att de säljer underkläder för mer än 5 miljarder dollar varje år.

Det första paret trosor

Det första paret trosor tillverkades av ett tygstycke som mätte 18 tum x 28 tum! Det betyder att de skulle vara alldeles för små för att passa de flesta människor idag.

Det största företaget för underkläder

Det största underklädesföretaget i världen är Agent Provocateur! Detta brittiska företag grundades 1994 och säljer lyxiga underkläder, nattkläder och badkläder till kvinnor över hela världen.

Olagligt att inta ha underkläder i vissa länder

I vissa länder är det olagligt att gå ut offentligt utan att bära underkläder! År 2007 blev en australiensisk man arresterad och fick 500 dollar i böter för att ha gått ut utan underkläder. Han försvarade sig med att han hade tappat bort dem, men domaren trodde inte på honom.

Där har du det – några intressanta fakta om underkläder! Oavsett om du är man eller kvinna är jag säker på att du kommer att hitta något nytt här som du inte visste tidigare. Så nästa gång du ska shoppa nya underkläder eller trosor, ha dessa fakta i åtanke så är du säker på att göra rätt val. Lycka till med shoppingen!