Kampen mot den farliga fienden

Det finns en hel del omkring dig som kan vara farligt för din hälsa. Avgaser om du bor i en storstad. Kemikalier på frukt och grönsaker. Vattnet du dricker och så vidare. Det är en ständig kamp att hålla sig frisk. En av de saker som kan vara riktigt dåligt att andas in är ändå mögel. Ofta lägger du märke till lukten först, den är nog så speciell.

Ett annat tecken på att du fått in mögel i huset är om familjen ofta är sjuk. Speciellt då med luftrörsinfektioner eller liknande sjukdomar. Allergier och astma kan också uppstå om du är omgiven av mögel. Därför är det viktigt att vara på sin vakt. Se till att fukt och mögel inte har en chans att frodas, utan att du både förebygger och sanerar noga.

Göra rent och hålla sig frisk

Det är tråkigt när du får mögel i en byggnad, men det finns hopp. Även om det kräver en viss teknik så går det att få bort helt och hållet. Det kallas för att sanera, och bör alltid skötas av experterna. Annars löper du risken att möglet sprider sig, för sporerna är luftburna. När du behöver mögelsanering i Södertälje-området.

Vissa hus är så angripna att du kanske tror att de måste rivas. Men specialisterna vet hur de ska ta hand om det hela och kan återställa huset i ett gott skick. Små angrepp är därför ingenting för dem, de vet precis vad de ska göra. Det är klart att ju tidigare du upptäcker problemet desto bättre. Ofta är det fukten du ser först, vilket sedan leder till andra problem. SVT rapporterar om mögelsaneringen.

Regelbundet underhåll ett måste

Ta för vana att inspektera ditt hem med jämna mellanrum. Titta i hörn och garderober, runt rören och framför allt i källaren och på vinden. En kallvind kan lätt bli fuktskadad, vilket i sin tur kan föra med sig mögel. Lukta runt och var noga med att riktigt känna efter. För det är ju inte bara mögel du vill undvika utan lite av varje. Viktigt att ta itu med fukt så fort som möjligt.

Har du hus bör du även kontrollera fasad och tak. En liten spricka kan vara farlig för byggnaden, den utvidgas lätt när det fryser till och spränger sönder där inne. Varpå regn och fukt kommer sig allt längre in. Ett bra system för ventilering är något annat som förebygger och skapar en god innemiljö.

När luften du andas är sund mår alla så mycket bättre. Du ska kunna slappna av i hemmet och vara säker på att allt är okej. Men skulle det värsta hända så är det bara att ringa efter proffsen som kommer och utvärderar situationen innan de gör en grundlig sanering.