Hur du förbättrar din hälsa – 5 enkla knep!

För att du ska må bättre och orka mer finns det ett antal saker du kan göra. Våra tips i detta inlägg är några av de bästa, och de tar dessutom inte lång tid vilket gör dem både effektiva och användbara för alla.

1.     Uteslut livsmedel med mycket socker

Det är ingen hemlighet att socker är en stor orsak till övervikt och hälsoproblem. Genom att titta lite närmare på innehållet i det du äter kan du förbättra ditt mående, särskilt om du varierar kosten. Några produkter som ofta innehåller vitt socker är frukostflingor och kolsyrade drycker.

2.     Underskatta inte vardagsmotionen

Rörelse är viktigt för alla, men det är även något som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Med enkla övningar eller promenader minskar du dessutom risken för hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och cancer. Ta för vana att gå till jobbet eller cykla till affären för att hålla igång kroppen, även när du inte hinner träna.

3.     Stressa mindre

Det kan låta självklart, men genom att minska stressfaktorerna i din vardag blir du både gladare och piggare. Om du är en rökare finns det utmärkta alternativ som kan få dig att trappa ned, vilket i sin tur minskar stressnivån i kroppen. Dessa kallas e-cigarretter där du själv får välja om du vill använda nikotin eller inte. Du beställer dem enkelt via e-handel med massvis med vapes mm.

4.     Var inte rädd för att säga nej

Många känner oro för att sätta ned foten, men det är nyttigt att bestämma vad du lägger din tid på. Här gäller det framförallt att prioritera det som är viktigt i ditt liv, såsom träning och tid med nära och kära – eller aktiviteter som du själv tycker om att göra.

5.     Skratta ofta

Ett gott skratt förlänger livet sägs det. Det har faktiskt bedrivits studier kring detta redan år 2005 på University of Maryland School of Medicine, något som bevisade att blodkärlen vidgades med hela 22 procent när försökspersonerna såg på en komedifilm.