Finns det snygga kläder för gravida?

Självklart finns det snygga kläder för gravida. Och naturligtvis vill du känna dig stolt och snygg som mamma. Mammakläder ska vara både snygga och sköna men även bekväma för en växande mage. Du behöver inte längre välja mellan stil och praktiska detaljer utan de flesta gravidkläder nu för tiden är både snygga och praktiska, plus sköna förstås.

Mammakläder i affär och på nätet

Det finns snygga gravidkläder i de flesta större klädaffärer och brukar vara lätta att hitta i själva butiken annars är det bara att fråga. På nätet kan söka på snygga gravidkläder eller mammakläder och du får många alternativ att välja på. Lägg till staden där du bor eller en större stad i närheten om du vill prova innan du köper.

Köp inte graviditetskläder för tidigt

I början kanske du behöver köpa en större bh, men köp inte alla gravidkläder på en gång. Köp mammakläder när det börjar märkas att dina vanliga kläder känns trånga. Du vet inte hur kroppen kommer förändras förrän den har förändrats och de gravidplagg som sitter bra och skönt över nån annans växande mage behöver inte passa dig. Alla kroppar är annorlunda, så medans du kanske ville ha ett par snygga och sköna stretchiga byxor i början av graviditeten, så kanske det känns bättre med en ribbad klänning längre fram. Det är lättare att hitta rätt plagg när behovet är där än om du försöker gissa dig till hur du kommer känna dig.

Vilken årstid är du gravid

Tänk på årstiden också, du kanske närmar dig slutet av graviditeten på försommaren och du köpte för många snygga men för varma vinterplagg som du inte kan använda längre. Tänk på att variera och kanske associera för att gravidgarderoben ska räcka hela graviditeten ut. Beroende på årstid så kan gravidkläder vara användbara också när kroppen återhämtar sig.

När bebisen har kommit

Tänk på att en del gravidkläder kan vara sköna en tid efter födelsen också, så som längre skjortor och blusar, omlottkjolar och klänningar, elastiska klänningar och längre tröjor.