Dags för en webbplats? att anlita en webbyrå

Det är vanligt att prata om hemsida, webbsida och webbplats som synonymer med varandra. Kortfattat är skillnaden att webbplatsen består av specifika webbsidor och hemsidor är en presentationswebb.

Mängden begrepp kan leda till förvirring om du funderar på att ta hjälp av en webbyrå. Det behöver inte vara så svårt med nobox som arbetar med webbutveckling. Du kan få hjälp med digital idéutveckling och hjälp med kravspecifikationer.

Vad är viktigt att tänka på vid en beställning?

Med en professionell webbyrå får du hjälp genom processen och du kan få en guide så du vet vad du ska tänka på mig. Kortfattat kan det vara:

Vad har webbplatsen för syfte?

De allra flesta i Sverige söker efter information på internet. Över 60 % använder sig av Google varje dag. Det innebär att om du har en verksamhet är det viktigt att finnas på digitalt. Beroende på typ av verksamhet kan syftet variera. Det kan vara att du behöver en enkel presentationssida till en större webbutik. Därför är det viktigt att först fundera över syftet.

Tekniska krav och digital kompetens

Beroende på typ av verksamhet och vad du har för syfte med webbplatsen kan de tekniska kraven variera. Det kan vara höga krav på tillgänglighet och faktorer som säkerheter. Den digitala kompetensen kan inkludera att behöva support för att ta hand om löpande administration av webbplatsen.

Budgeten har betydelse

Digitala satsningar är en investering men det ska budgeteras som alla andra investeringar. Därför är det viktigt att sätta upp en budget för satsning. Är du osäker på priser kan det vara bra att jämföra olika webbyråer och få flera kostnadsförslag.

En webbplats behöver även underhåll

Det är vanligt att skapa hemsidor och webbplatser i exempelvis WordPress. Det är ett uppskattat och flexibelt content management system (CMS) som även är relativt lätt att förstå sig på. Samtidigt kan det vara bra att tänka på att en webbplats regelbundet behöver underhåll.

Finns det inte tid i den egna verksamheten kan det vara bra att välja en webbyrå som kan hjälpa till med bland annat uppdateringar. Det går även att få teknisk support och hjälp om något slutar fungera.